Els alumnes de 3r d’ ESO vam fer una excursió el dimarts catorze de novembre a Barcelona on van poder visitar el Fossar de les Moreres, la Basílica de Santa Maria del Mar, el Mercat del Born i el Museu de la música.

El Fossar de les Moreres actualment és una plaça situada a Barcelona on hi ha enterrats alguns ciutadans  que van ser-hi en el Setge de Barcelona (1713-1714). Aquest monument té escrit una oració que diu: Al fossar de les moreres no s’hi enterra cap traïdor; fins perdent nostres banderes serà  l’urna de l’honor.

La Basílica de Santa Maria de Mar és una església gòtica situada al barri de la Ribera. Va ser construïda pels ciutadans.

L’antic Mercat del Born és un dels primers i més importants edificis construïts amb ferro a Barcelona. Aquest mercat deixa al descobert les restes d’una antiga zona que principalment estava dedicada al comerç.Passant pel mig d’aquell barri es trobava el rec comtal que era com una mena de riu que passava pel mig i la seva funció era que la gent aboqués les restes dels seus tallers. Apart de tot això també hi havia una petita zona dedicada a l’oci on es podien trobar tavernes o casinos.

Tot aquest “barri” estava emmurallat per protegir-se del setge que estava patint en aquells moments.

El Museu de la Música és un museu de Barcelona que agrupa una col·lecció d’instruments musicals i documents biogràfics, des de les antigues civilitzacions fins a les noves tecnologies del segle XXI.La visita guiada que vam tenir ens va explicar diferents tipus d’instruments variats i de diferents èpoques i països a més de moltes curiositats sobre els instruments i una sala on ens van deixar als alumnes tocar els instruments diversos.

En conclusió, a la sortida vam gaudir  i vam aprendre molt. Ens ha ajudat també per acabar d’aprofundir en el temari de socials i de música.

Alumnat de 3r ESO

FOTOS

Sortida al Born i museu de la música.