HISTÒRIA

L’any 1962, dos mestres, en Lluís Parera i en Miquel Pérez, preocupats pel ràpid creixement de la ciutat com a conseqüència de l’arribada massiva de gent que venia a treballar, van decidir de muntar una escola senzilla i modesta al llindar d’un barri històric, Ca n’Aurell, i d’un de nou, la Maurina.Historia

L’escola va anar creixent i el nombre de mestres anà augmentant. I, un bon dia, l’any 1977, aquells mestres es van organitzar en una cooperativa d’ensenyament, que ha anat desenvolupant uns signes d’identitat propis, com són els de ser una escola catalana i activa, interessada a difondre la història, la llengua, la geografia i la cultura de Catalunya en el marc ampli d’Europa i el món.

fecec

L’any 1979, l’escola va adscriure’s a la Federació de Cooperatives d’ensenyament de Catalunya, creada aquell mateix any. En l’actualitat, la FECEC representa 40 escoles cooperatives amb presència a tot el territori català.

aec

Aquell mateix any 1996, l’escola va impulsar la creació de l’Agrupació Escolar catalana, una associació d’escoles creada amb l’objectiu principal de compartir experiències i generar projectes en el món de l’educació i l’ensenyament per tal d’oferir un servei d’interès general de màxima qualitat a Catalunya que avui compta amb 77 escoles associades.

Banner EL CIM (1)

L’any 2012 vam celebrar el 50è aniversari de la fundació de l’escola. Podeu veure continguts festius i pedagògics de la celebració tot cliclant aquí.